Everyone has a story

Onze maatschappij vertelt ook een verhaal. Sommige van die verhalen zijn mooi. Anderen verdienen geen schoonheidsprijs. Van deze verhalen wil ik als theatermaker iets delen. Deze stukken schijnen nieuw licht op maatschappelijke kwesties. Ze nemen je mee in een ‘wat als’... 


Impressie


Mijn laatste werk als theatermaker is KONEKTO. Dit theaterstuk was te zien tijdens het festival Simmerdeis. Waar beter kun je een verhaal over verbinding vertellen dan gewoon op straat? 

Over KONEKTO:
Wat als… we niet op een afstandje een hekel aan vluchtelingen hebben, maar de moeite nemen om ze te ontmoeten en te leren kennen? Ik vroeg me af: Wat gebeurt er als ik dichterbij kom? Als ik het verhaal achter het gezicht leer kennen?


Om dit te onderzoeken heb ik drie maanden lang wekelijks op het lokale AZC gedanst met de bewoners. We deelden dans en verhalen. Ze leerden me nieuwe dansen uit hun cultuur en visa versa. Ook mochten we verhalen met elkaar delen over het leven. Vanuit deze verhalen heb ik een voorstelling gemaakt. Het mooiste daarvan was dat een aantal van hen hebben meegedanst. :-) 

Tijdens het maken van KONEKTO heb ik samengewerkt met Drumschool Drachten.